Sheavaj és a bőrápolás

Shea vaj felhasználása

2016. október 28. 20:10 - bioegeszseg

Shea vaj kissé sárgás vagy elefántcsontszínű zsír kivonat. Shea vaj trigliceridet főként sztearinsavat és olajsavat tartalmaz.

A shea vaj, amely gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, létfontosságú a mindennapi élethez az emberek használják,főzéshez, kozmetikumok készítéséhez, csokoládéhoz a kakaóvaj helyett, a gyógyszeriparban és a szappanok gyártásánál kis mennyiségben 5-7% olajat tartalmaz a recept.

Shea vajnak főleg a kozmetikai iparban a bőr és a haj ápolásához kapcsolódó termékek készítésében van fontos szerepe szájfény,hidratáló krémek, emulziók és balzsamok száraz és törékeny hajra.

Egyéb felhasználási területe a vízszigetelő viasz, a fodrászati készítmények és a gyertya készítés.

Ipari célra Európába exportálnak shea vajat, mivel a kakaóvajjal egyenértékű, itt szétválasztják sztearinra.

Az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége, Gassel Consulting, és sok más vállalat javaslatot tettek egy osztályozási rendszer létrehozására a shea vaj öt besorolási fokozatot kapott.

shea_vaj_2.jpg

A nyers nem finomított, vízzel kitermelt, B finomított, C erősen reformált és extrahált az oldószer hexán, D legalacsonyabb szennyezetlen fokozat, E a szennyezett.

Kereskedelmi anyagminőségek az A, B, C. A színe nyers A osztályú vaj- tól a tejszínig, C tiszta fehér Bár a szint vitamin tartalma befolyásolhatja finomítás, akár 95%-vitamin tartalom is maradhat.

A shea vaj különlegessége összetevőiben rejlik, 75 % triterpén, emellett zsírsavak, triterpénalkoholok, vitamin E, A, béta karotin és allantoin.

Az allantoin különösen fontos a sejtregenerációhoz, segít megállítani a gyulladásos folyamatokat és begyógyítani a sérüléseket.

A shea vaj allantoin tartalma azért kiemelkedő, mert 8-11 % között van, szemben más olajak az olívaolaj 1,2 %-os tartalmával.

A fa kérgét a gyógyszeriparban használják, kissebb sérülésekre, és bőrbetegségek kezelésére.

Shea szappanosítható használják gyulladáscsökkentő kezelések alkalmával,mint az arthritis és excema de egyéb bőrbetegségekre is, mint a herpesz.

A kenőcsök, melyek gyulladáscsökkentő hatásuak, lágyító és nedvesítő tulajdonságokkal rendelkeznek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sheavaj.blog.hu/api/trackback/id/tr565123769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása