Sheavaj és a bőrápolás

Sheavajjal a szebb arcbőrért

2016. augusztus 27. 16:55 - bioegeszseg

Mindenki puha és bársonyos arcbőrre vágyik, olyanra, melyet szívesen érintenek meg más emberek. A sheavajjal pedig ez az, eddig álomnak hitt, bőrtípus elérhető, hiszen a sheavaj maximálisan hidratálja a bőrünket nappal és éjszaka egyaránt. Bőrfiatalító hatásáról nem is beszélve…

A sheavaj pedig nemcsak táplálja az arcbőr sejtjeit, hanem nagyfokú védelmet is biztosít azokkal a rizikófaktorokkal szemben, melyek a bőr ráncosodását, öregedését okozzák. A karitévaj tehát védelmet nyújt a napfény, a szél, a hideg és más egyéb környezeti ártalmakkal szemben. És persze nemcsak a mi arcbőrünkre vigyáz, de nyugodtan használhatjuk a kisbabák arcbőrén is, hiszen az ő bőrük még érzékenyebb ezekre a környezeti hatásokra. És azt is fontos tudni, hogy a sheavaj semmiféle vegyi anyagot nem tartalmaz, ezért teljesen biztonságos a használata már csecsemőkortól kezdve.

A sheavaj rengeteg A- és E-vitamint tartalmaz, ezzel is bizonyítjuk azt, hogy mennyire hasznos az arcbőr hidratálása szempontjából a karitévaj. Tudjuk jó, hogy ha szervezetünk hiányolja az A-vitamint, akkor bőrünk szárazzá és pikkelyessé válik. Az E-vitamin pedig egy antioxidáns, így nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a sejtfalak megfelelő állapotban maradjanak, vagyis lassítja a ráncok kialakulásának folyamatát.

És miért érdemes még lecserélni régi arckrémünket sheavajra? A kereskedelemben található arckrémek többségével az a baj, hogy kőolajszármazékokat, szintetikus színezékeket tartalmaznak, melyek éppen károsítják az arcbőrt; gátolják a bőrlégzést, mert eltömítik a pólusokat, így a bőr ahelyett, hogy fényes és üde lenne ezektől a krémektől, sápadttá és fakóvá válik, gyorsan megjelennek rajta a ráncok, így e krémek "segítségével" felgyorsítható az öregedés.

A shea vaj az arcon található akné eltüntetésében is eredményes, hiszen a shea vaj igen erős hidratáló hatással bír, mely segíti a hegek eltüntetését. Amennyiben 1-2 csepp teafaolajat csepegtetsz a tenyeredbe a shea vajhoz, pattanások eltűnését gyorsíthatod fel. A teafaolaj antiszeptikus, vírus- és baktériumok ellen hathatós segítség. A bőr eltömődött pórusai megnyílnak, mely lehetővé teszi a mielőbbi gyógyulást.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sheavaj.blog.hu/api/trackback/id/tr243137451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása