Sheavaj és a bőrápolás

Shea vaj előállitása

2016. november 18. 20:28 - bioegeszseg

Tradicionális módszerrel állítják elő a shea vajat.

szétválasztják/repesztik

A gyümölcsöt eltávolítják, elkülönítik a külső héjat,és feltörik a burkot.

shea_vaj_bio.jpg

Ez egy társadalmi tevékenység, hagyományosan nők által végzett munka idősebb nők irányítják és fiatal lányok is részt vesznek benne.

zúzás

Hogy a gyümölcsből vajat kapjunk, össze kell azt zúzni.Mivel ez egy nehéz munka, így az erősebb nők végzik hosszan és kitartóan.

 

sütés

A zúzott diót, pörkölik hatalmas cserépben a nyílt, tűzön. Az edényeket állandóan forgatni kell hogy a vaj ne égjen le. Ez az, ahonnan enyhe, füstös szaga származik.Ezt követően kiteszik a napra száradni. Itt a shea vaj megkapja azt a színt, melyről az eredetit fel lehet ismerni.

köszörülés

A megpörkölt shea vajat egy simább masszává alakítják át, vizet adnak hozzá, és kézzel gyúrják össze.

elválasztás

az olajtól A pasztát egy nagy teknőben kézzel gyúrják és folyamatosan vizet adnak hozzá, hogy ki tudják vonni az anyagból az olajat.

A zsírrészecskék az anyag tetején fokozatosan kicsapódnak,megszilárdulnak. El kell távolítani belőle a felesleges vizet. Ezt lassú melegítéssel teszik, mely során a víz elpárolog és a tálban csak a shea vaj marad.

összegyűjtés és formázás

A shea vaj már krémes és aranyló, hűvös helyre teszik. megkeményedés után labdákat formáznak belőle.

multi-vitamin.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sheavaj.blog.hu/api/trackback/id/tr85123793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása