Sheavaj és a bőrápolás

A shevaj további felhasználása az egyes bőrproblémák orvoslásában

2016. szeptember 12. 15:43 - bioegeszseg

Arról már írtunk, hogyan is lehet az arcbőrünket megóvni az öregedéstől és a környezeti hatásoktól, azonban testünk többi részét is károsíthatja a nap, a szél, a hideg és ugyanúgy kiszáradhat, mint az arcbőrünk. A shea vaj azonban nemcsak az arcunkra kenhető rá.

Bizonyára mindenki sokszor tapasztalta már, hogy szeles és hideg időben ajkaink gyakran kicserepesednek. Ez nemcsak esztétikailag jelent problémát, de el kell ismerni, hogy nagyon fáj is, hiszen a kiszáradás során kisebb sebek alakulhatnak ki az ajkakon. A kőolaj tartalmú ajakápolók helyett válasszunk inkább shea vajat, hiszen ez nemcsak, hogy természetes, de sokkal gyorsabban varázsolja újra puhává a szádat. És attól sem kell aggódni, ha véletlenül lenyalnánk a szánkról, hiszen a shea vaj ehető.

shea_vaj_3.jpg

Az emberek többségének nagyon száraz a bőre, hiszen nem ápolják semmivel és a különböző tusfürdők még szárítanak is rajta. A száraz bőr pedig húzódik, feszül, viszket. A shea vajjal azonban ez a probléma is kezelhető: rendszeres használatával csökkenthető a viszketés és a bőr feszülése is elmúlik. Az egész testen kitűnően használható: gyorsan felszívódásának köszönhetően kezünk és lábunk nem fog ragadni a krémtől.

A sheavajat különböző illóolajokkal is keverhetjük, így masszázsnál is alkalmazható. Fontos tudni, hogy a shevajnak görcsoldó és gyulladáscsökkentő hatása is ismert, így ha masszázsolajként használjuk könnyen ki lehet masszírozni a feszültséget és a fájdalmat az egyes testrészekből. A shea vaj nemcsak az izomgörcsöt oldja, hanem a vérkeringést is serkenti, így a masszázsasztalról felkelve biztosan frissebbnek és kipihentebbnek fogjuk magunkat érezni.

A kisbabák popsijának ápolásához pedig nincsen más hasznosabb anyag a shea vajnál, ugyanis az érzékeny bőrét ez óvja a leginkább. A férfiaknak pedig borotválkozás után érdemes használni ezt az anyagot, így megelőzhetőek a hegesedések, bőrpirosodások és a borotválkozás utáni sebek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sheavaj.blog.hu/api/trackback/id/tr813143811

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása